Werken bij Griekspoor – interview met Kevin

Interview Kevin - Vacatures

Wat houdt jouw stage in?
Ik loop bij Griekspoor stage voor zes maanden. Ik loop momenteel mee met de afdeling projectcoördinatie, waar ik heel veel werk te doen heb. Je leert hier zoveel; negentig procent van wat ik op school heb geleerd wordt hier ook daadwerkelijk uitgevoerd, en elke dag is er iets nieuws te leren. Ik ben er wel achter gekomen dat dit echt een toekomstige baan voor mij zou kunnen zijn.

Hoe ziet een stagedag er voor jou uit?
Een stagedag ziet er indrukwekkend uit. We beginnen om acht uur, dan gaan we samen een bakje koffie drinken en spreken we de projecten voor de dag door. Gedurende de dag gebeurt er heel veel, soms gaan we ook op locatie kijken waar je kunt zien hoe de projecten worden uitgevoerd. Op vrijdagmiddag haal ik Turkse pizza’s voor iedereen en hebben we een lekkere vette lunch, waarbij soms ook nog de Formule 1 aanstaat.

Wat vind je het mooiste moment van jouw stage hier?
Het mooiste moment van mijn stage tot nu toe was de reactie van mijn begeleider toen ik een gedetailleerd werkplan om een brug te onderhouden had ingediend. Hij vond het zó goed, dat hij zei: ‘Zeg die bijbaantjes maar vast op’. Hiernaast heb ik namelijk nog drie bijbaantjes. Dat vond ik wel een heel mooi compliment van hem.

Wat versta je onder topsport in civiele techniek?
Onder topsport in civiele techniek versta ik samen met elkaar goed gedreven het maximale eruit proberen te halen.