Werken bij Griekspoor – interview met George

Interview George - Vacatures

Wat houdt jouw functie in?
Ik ben inmiddels alweer vier jaar werkzaam als projectcoördinator bij Griekspoor. Dat houdt in dat ik projecten begeleid van begin tot eind.  Al in de ontwerpfase en de calculatiefase ben ik erbij betrokken. Vervolgens vraag ik vergunningen aan, heb ik steeds veel contact met de opdrachtgever, en begeleid ik de mannen die het project uitvoeren. Ik doe dit voor de afdeling civiele techniek. Wij doen voornamelijk onderhoud aan bruggen. Dat kan zowel groot onderhoud zijn als een kleine herstelklus.

Hoe ziet voor jou een werkdag eruit?
Die is nooit hetzelfde, het is altijd weer verschillend. We hebben meerdere projecten tegelijk. De ene week ben je veel offertes aan het maken, de andere week ben je juist weer veel op locatie.

Wat vind je het mooiste aan jouw werk?
De diversiteit van de werkzaamheden en de diversiteit van de mensen waar je mee te maken krijgt. Het is leuk om te zien wat er voor vorderingen gemaakt zijn als je na een week terugkomt bij een project. En de vrijdagmiddagborrel is altijd erg gezellig bij Griekspoor. Het is goed om te horen waar iedereen die week mee bezig is geweest, en er wordt natuurlijk veel gelachen.

Wat vind je het mooiste moment van je werkdag?
Als je drie maanden op een project hebt zitten broeden, en vervolgens op locatie ziet hoe zo’n project tot uiting komt. Zeker als je zelf slimmigheden hebt bedacht om het project beter te laten verlopen, en je ziet dat die ook met succes toegepast worden.

Wat versta je onder topsport in civiele techniek?
Een opdrachtgever in elke fase van het project tevreden houden. Je werkt hard met elkaar en je probeert er voor iedereen het beste uit te halen.