Werken bij Griekspoor – interview met Dennis

Interview Dennis - Vacatures

Wat houdt jouw functie in?
Ik werk al elf jaar bij Griekspoor en mijn functie is op de coating. Dat houdt in het bewerken van staal, leuningwerk en bruggenwerk. Eerst straal ik het, daarna ga ik het schoopeeren met zink of aluminium, en dan breng ik de door de klant gewenste kleur aan. Het is uitdagend en creatief werk. Door de jarenlange kennis die ik hier opgedaan heb, heb ik veel creativiteit, en die wil ik ook tonen in mijn werk. Het is altijd hard werken, maar er is ook tijd voor een praatje en een geintje.

Hoe ziet voor jou een werkdag eruit?
Ik begin meestal met het schoonstralen van het materiaal, daarna ga ik schooperen om het materiaal roestvrij te krijgen en dan worden de spullen opgehangen op de karren. Dan ga ik schuren om het eindresultaat mooi glad te krijgen, en vervolgens aflakken in elke kleur die de klant maar wil.

Wat vind je het mooiste aan jouw werk?
Het mooiste aan mijn vak vind ik dat ik weet dat ik het goed kan. Ik denk dat dit mijn talent is. Misschien had ik liever een ander talent gehad, topsporter bijvoorbeeld, maar hier ligt mijn talent, en mijn hart inmiddels ook. Het is een onderdeel van mijn leven geworden. Dat maakt mijn vak leuk.

Wat versta je onder topsport in civiele techniek?
Ik ben zelf ook topsporter, ik doe veel aan hardlopen. Mijn baan is ook echt topsport. Ik wil elke ochtend als ik hier om half zeven begin alles uit mijn lichaam halen om het project zo goed mogelijk af te krijgen. Daar heb ik het beste materiaal voor nodig en dat heb ik hier tot mijn beschikking.