Nieuwe straalmachine markeringen

Verduurzaming met onze nieuwe straalmachine

Voor de veiligheid in de openbare ruimte, maar ook in en rondom bedrijfshallen en magazijnen zijn duidelijke wegmarkeringen en belijningen van groot belang. Deze markeringen dienen bestand tegen slijtage door verkeer, weersomstandigheden en andere omgevingsfactoren. Het is daarom van cruciaal belang om vóór het aanbrengen van de markeringen de oppervlakte grondig te reinigen om een langdurige hechting van de markering te verzekeren. 

Onlangs hebben wij een elektrische straalmachine aangeschaft om het oppervlak voor te bereiden. Hierbij worden deeltje op hoge snelheid tegen het oppervlak geblazen, waardoor er microscopisch kleine oneffenheden in het oppervlak ontstaan. Dit bevordert de hechting van verf, coating of markeringen aan de ondergrond. 

Milieubelasting

Bij het stralen van het oppervlak komen geen chemicaliën aan te pas. Hierdoor wordt de milieubelasting aanzienlijk verminderd in vergelijking met andere methoden voor oppervlaktereiniging. Een betere hechting zorgt ervoor dat de markeringen minder snel slijten en dus minder vaak moeten worden aangebracht. Zo wordt de veiligheid voor langere tijd gewaarborgd.