Valondergronden

Bij speelplaatsen en sportveldjes is de juiste valondergrond van belang voor de veiligheid van de gebruikers. Ook draagt het type ondergrond bij aan de uitstraling van de speelplaats. Griekspoor legt verschillende soorten valondergronden aan, van vaste ondergronden zoals kunstgras en rubber gietvloer tot losse ondergronden zoals valzand of houtsnippers.

Corkeen system 13

Kurk

Een milieuvriendelijke en gecertificeerde valondergrond gemaakt van een natuurproduct: kurk! Kurk is een bijzonder flexibel natuurproduct en een verantwoorde oplossing voor onder speeltoestellen. Bij uitstek geschikt voor speelplekken waar natuurlijk spelen centraal staat. Deze gecertificeerde valondergrond biedt kinderen een vaste stabiele ondergrond om op te spelen, die voor iedereen toegankelijk is.

Kunstgras

Kunstgras

Kunstgras als ondergrond bij speelplaatsen is steeds populairder aan het worden. Het biedt meerdere voordelen: het heeft een natuurlijke uitstraling, is waterdoorlatend, makkelijk in onderhoud en heeft een lange levensduur. Kunstgras in leverbaar in diverse kleuren en in verschillende vormen het is allemaal mogelijk. Een ander groot voordeel van de ondergrond is, dat het toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

Rubber gietvloer

Rubber gietvloer

Een rubber gietvloer is een slijtvaste en valdempende ondergrond voorzien van een EPDM-toplaag. Door verschillende kleuren te gebruiken worden speelplaatsen of sportveldjes ware eyecatchers. Het materiaal kan op vlakke-, golvende- of schuine oppervlakken worden aangebracht, zodat een afwisselend speellandschap kan worden gecreëerd. Deze valondergrond is makkelijk in onderhoud, verkleurt niet, heeft een lange levensduur en toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

Rubber Tegels

Rubber tegels

Rubbertegels (Full-EPDM) zijn eenvoudig te plaatsen, te vervangen en hergebruikt worden doordat ze in het recycleproces tot nieuwe tegels verwerkt kunnen worden. Bovendien hebben rubberen tegels bijna geen onderhoud nodig. Ze worden uiteraard wel vies maar zijn ze makkelijk schoon te maken. De full-EPDM rubberen tegels zijn in verschillende kleuren te verkrijgen en verkleuren niet.

Valzand

Valzand

Valzand is een speciaal type zand met de juiste korreldikte. De voordelen van het gebruiken van valzand is dat het goed waterdoorlatend is en het geeft dubbel speelplezier doordat kinderen, naast de speeltoestellen, ook in het zand kunnen spelen. Door de zandondergronden periodiek te reinigen, doormiddel van beluchten, zeven en aanvullen waar nodig blijven de speelplekken een veilige en gezonde plek om te spelen.

Houtsnippers

Houtsnippers en boomschors

Houtsnippers en boomschors zijn ideaal als valondergrond vanwege de dempende werking. Beide zijn natuurproducten wat bijdraagt aan een natuurlijke uitstraling van de speelplek. Heeft periodiek onderhoud nodig waaronder het verwijderen van vuil en onkruid; jaarlijks frezen; herverdelen en aanvullen van de snippers om het niveau op peil te houden.

Zandbakkenzand

Uiterst geschikt voor de zandbak. Zandbakkenzand is zacht en schoon zand met een fijne licht plakkerige korrelstructuur. Doordat de structuur iets wat plakkerig is, is het zeer geschikt voor het bouwen van zandkastelen en andere bouwwerkjes. Ook een zandbak heeft onderhoud en reiniging nodig, jaarlijks het zand vervangen zorgt voor het schoonste zand.

Periodiek onderhoud

Griekspoor zorgt voor periodiek onderhoud van zowel ondergronden als speeltoestellen, dit verlengt de levensduur van toestellen en borgt de veiligheid van speelfaciliteiten. Ons aanbod valondergronden voldoet aan de NEN-EN 1177 normering. In deze norm staat hoe de eisen aan de valdemping bepaald en getest worden. Griekspoor neemt bij elk toestel mee wat de kritische valhoogte is (aan de hand van de voorschriften en certificaten) om vervolgens een passende vloer aan te brengen.

Lees meer over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van speelvoorzieningen

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)