Vervangen van de brug Fort bij De Kwakel

Via deze site zullen wij u op de hoogte houden van de voortgang van het project: Brug Fort bij De Kwakel. Ook zullen wij deze site gebruiken wanneer wij belangrijke mededelingen hebben. Wanneer u vragen heeft, kunt u ons bellen of het contactformulier onderaan de pagina invullen.

[Update 12-10-2018]

Het zal iedereen waarschijnlijk al zijn opgevallen, maar de nieuwe brug Fort bij De Kwakel is geopend! Na nog wat laatste werkzaamheden kon de brug weer gebruikt worden door het verkeer. Zie hieronder foto’s van het eindresultaat.

1-Griekspoor-de-kwakel-eindresultaat
2-Griekspoor-de-kwakel-eindresultaat
3-Griekspoor-de-kwakel-eindresultaat
4-Griekspoor-de-kwakel-eindresultaat
5-Griekspoor-de-kwakel-eindresultaat

 

Nu het project is afgerond zullen er verder geen updates meer op deze website geplaatst worden. Neem bij vragen contact met ons op of vul het contactformulier onderaan de website in.

 

[Update 3-10-2018]

Er zijn een hoop ontwikkelingen bij brug Fort bij de Kwakel geweest sinds de laatste update. Zoals op onderstaande foto’s te zien is, is het brugdek op de betonnen balken gehesen.

1-Griekspoor-de-Kwakel-brug
2-Griekspoor-de-Kwakel-brug
3-Griekspoor-de-Kwakel-brug
4-Griekspoor-de-Kwakel-brug
5-Griekspoor-de-Kwakel-brug

 

Ook zijn de leuningen en de hameipoort geplaatst en is het hoogste punt van de brug bereikt.

1-Griekspoor-brug-de-Kwakel
2-Griekspoor-brug-de-Kwakel
3-Griekspoor-brug-de-Kwakel
4-Griekspoor-brug-de-Kwakel
5-Griekspoor-brug-de-Kwakel

 

Maar de werkzaamheden gaan nog door. Zo is er al gestraat en wordt er op dit moment geschilderd in de Kwakel.

2-De-Kwakel-Griekspoor-bruggen
3-De-Kwakel-Griekspoor-bruggen
4-De-Kwakel-Griekspoor-bruggen
5-De-Kwakel-Griekspoor-bruggen

 

[Update 25-9-2018]

Afgelopen week hebben we de slijtlaag op het complete brugdek aangebracht t.b.v. een goede stroefheid van het brugdek. Deze slijtlaag bestaat uit 3 lagen.Het aanbrengen van de slijtlaag is in de werkplaats van Griekspoor gebeurt. 

1-Slijtlaag-Griekspoor-de-Kwakel
2-Slijtlaag-Griekspoor-de-Kwakel

 

Daarnaast hebben we de beschoeiing aangebracht aan beide zijden van de brug voor het opsluiten van de grond. Hierbij is ook een deel houten damwand ter plaatse van de Ringdijk geplaatst.
Tevens zijn we begonnen met het aanvullen van de grond rond de aangebrachte beschoeiing.

1-Beschoeiing-Griekspoor-de-Kwakel
2--Beschoeiing-Griekspoor-de-Kwakel

 

Nadat de stalen buispalen geplaatst waren, konden ook de betonnen funderingsbalken aangebracht worden. Deze zijn op de stalen buispalen geplaatst. De betonnen balken waren prefab gemaakt in de werkplaats van Griekspoor.

1-Kespen-Griekspoor-de-Kwakel
2-Kespen-Griekspoor-de-Kwakel
3-Kespen-Griekspoor-de-Kwakel

 

Woensdag 26-09 worden vervolgens de brugdekken op de betonnen balken gehesen. Zie hiervoor de mededeling voor de omwonenden hieronder (update 19-9-2018). 

 

[Update 19-9-2018]

Mededeling voor de omwonenden:
Aanstaande woensdag 26-09-2018 gaan wij de drie brugdekken op de reeds aangebrachte landhoofden aanbrengen. Hiervoor maken wij gebruik van een hijskraan. Deze kraan zal weernaast de tijdelijke brug worden opgesteld, hierdoor kunt u gebruik blijven maken van de brug.

Alleen gedurende het aanvoeren van de brugdekken en de hijswerkzaamheden zelf zult u mogelijk hinder ondervinden, doordat u even moet wachten. Bedankt voor uw medewerking en excuus voor het eventuele ongemak.

 

[Update 17-9-2018]

Eerst een belangrijke mededeling voor de omwonenden:
Aanstaande woensdag 19-09-2018 gaan wij de landhoofden op de reeds aangebrachte palen aanbrengen. Hiervoor maken wij gebruik van een hijskraan. Deze kraan zal naast de tijdelijke brug worden opgesteld, hierdoor kunt u gebruik blijven maken van de brug.
Alleen gedurende de hijswerkzaamheden zelf zult u mogelijk hinder ondervinden, doordat u even moet wachten. Bedankt voor uw medewerking en excuus voor het eventuele ongemak.

Griekspoor is alweer een stap verder wat betreft het realiseren van de compleet nieuwe brug bij Fort bij de Kwakel. De heipalen zijn de grond ingegaan.

2-Griekspoor-de-Kwakel-heipalen
3-Griekspoor-de-Kwakel-heipalen
4-Griekspoor-de-Kwakel-heipalen
5-Griekspoor-de-Kwakel-heipalen

 

Ook de beschoeiing aan de eilandzijde is al klaar, met de beschoeiingen aan de andere kant is Griekspoor op het moment druk bezig.

1-Griekspoor-de-Kwakel-beschoeiing
2-Griekspoor-de-Kwakel-beschoeiing

 

In de werkplaats zijn medewerkers van Griekspoor aan het werk aan de eigenlijke brug. De brug wordt in de werkplaats al zoveel mogelijk voorgemonteerd, zodat de brug straks in korte tijd geplaatst kan worden. Het houten brugdek is al aangebracht en met de slijtlaag zijn we op dit moment bezig.

1-Griekspoor-bruggen-prefab

 

[Update 3-9-2018]

De werkzaamheden zijn van start gegaan!

Allereerst een belangrijke mededeling voor de bewoners rondom de brug:
Dinsdag 4 september zullen wij niet aan het werk zijn bij de brug i.v.m. de kermis in de Kwakel!

Vorige week is Griekspoor begonnen aan het project. Om ervoor te zorgen dat het verkeer geen hinder ondervindt van de werkzaamheden, is er een tijdelijke brug neergelegd.

1-Griekspoor-Kwakel-Uithoorn-brug-Fort
2-Griekspoor-Kwakel-Uithoorn-brug-Fort
3-Griekspoor-Kwakel-Uithoorn-brug-Fort
4-Griekspoor-Kwakel-Uithoorn-brug-Fort

Nadat de tijdelijke brug gebruikt kon worden, is er begonnen met het slopen van de bestaande brug en de beschoeiing. Het afval dat hierbij vrijkomt wordt afgevoerd naar een erkende verwerker.

10-Griekspoor-Kwakel-Uithoorn-brug-Fort
5-Griekspoor-Kwakel-Uithoorn-brug-Fort
6-Griekspoor-Kwakel-Uithoorn-brug-Fort
7-Griekspoor-Kwakel-Uithoorn-brug-Fort
8-Griekspoor-Kwakel-Uithoorn-brug-Fort
9-Griekspoor-Kwakel-Uithoorn-brug-Fort
 

De volgende stap in het realiseren van de nieuwe brug is het aanbrengen van de fundering van de brug en het aanbrengen van de nieuwe beschoeiing en landhoofden. In de werkplaats zijn de betonnen landhoofden al gemaakt, evenals het stalen brugdek. Deze kunnen zo gemakkelijk geplaatst worden op locatie, waardoor de overlast zoveel mogelijk beperkt wordt.

Algemene informatie

Werkzaamheden
Door de gemeente is geconstateerd dat de landhoofden van de brug Fort bij De Kwakel scheuren vertonen en beginnen over te hellen. Er was dus hard actie nodig. De werkzaamheden worden door Griekspoor uitgevoerd, waarbij de brug compleet vervangen wordt.

Planning
Eerst wordt er een vervangende brug aangelegd zodat het verkeer geen hinder ondervindt van de werkzaamheden. Hierdoor is het voor de buurtbewoners niet meer mogelijk om het groenafval naast de bestaande brug aan te bieden. Daarna zal de bestaande brug gesloopt worden en zal er begonnen worden met de start van de nieuwe brug. De werkzaamheden starten in week 35 onder voorbehoud van de benodigde vergunningen.

Doorgang vaarverkeer 
Het vaarverkeer zal gedurende de hele periode gestremd zijn.

Omgevingshinder
Wij realiseren ons dat u mogelijk overlast zult ondervinden van de werkzaamheden. Om die overlast zoveel mogelijk te beperken realiseren we veilige verkeersafzettingen en plaatsen we duidelijke informatieborden op en rond de werklocatie(s).

Meer informatie
Bij eventuele vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met ons servicenummer, tel. +31 (0)252 672 614 of via het onderstaande contactformulier.

Vul AUB uw naam in
Vul AUB uw email
Vul AUB uw telefoonnummer in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)