Speelplaats Rode Kruislaan

Speelplaats aan de Rode Kruislaan in Diemen krijgt nieuwe inrichting

Begin van de maand zijn in Diemen de werkzaamheden gestart op de speelplaats aan de Rode Kruislaan. Deze speelplek krijgt een compleet nieuwe inrichting en uitstraling. Dit doen wij in opdracht van gemeente Diemen. De nieuwe speelplaats wordt in de week van 9 augustus door ons opgeleverd. De speelplaats krijgt een groene en natuurlijke uitstraling met drie verschillende speelcirkels.

Deze drie speelcirkels worden allemaal op een andere manier ingericht. Een van de speelcirkels wordt voorzien van twee mini trampolines. In een van de andere speelcirkels kunnen kinderen in het zand spelen en klimmen op een klimrots met glijbaan, klimmuur en klimtouwen. Bij de derde speelcirkel kunnen kinderen schommelen op verschillende soorten schommels. De speelcirkel met de schommels wordt omringd door een zitrand met houtafwerking, zo is er voldoende ruimte om te zitten vlak bij de spelende kinderen.

De ruimte rondom de speelplaats gaan wij in het najaar beplanten. Uitgangspunten voor de beplanting zijn het gebruik van robuuste soorten die ook tegen droogte kunnen en een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de omgeving. De planten en bomen zorgen bovendien voor schaduw en koelte tijdens warme zomerdagen en het vele groen zorgt ervoor dat (overvloedig) regenwater makkelijker weg kan lopen.

Hieronder een before-foto, een foto gedurende de werkzaamheden en een schets van het uiteindelijke ontwerp. Binnenkort delen wij het eindresultaat. Meer weten over dit project? Neem contact op met de afdeling Speel.