Reinigen tijdens 3

Reinigen van civiele kunstwerken

Civieltechnische kunstwerken in de openbare ruimte, zoals bruggen, tunnels, steigers, kademuren en trappartijen worden blootgesteld aan regen, lucht, vuil, zout en temperatuurwisselingen. Om de veiligheid en levensduur te waarborgen, is regelmatig onderhoud en reiniging van groot belang. 

Op dit moment reinigen wij een groot aantal kunstwerken voor diverse opdrachtgevers. Niet alle reinigingsmethoden zijn geschikt voor alle ondergronden. Materialen als hout, zandsteen en coatings kunnen bijvoorbeeld beschadigen door het reinigen met hogedruk. Wij maken dan ook gebruik van verschillende methoden van reinigen. Bijvoorbeeld de kokend heetwater techniek. Deze innovatieve techniek is duurzaam, snel en effectief.  

Onze aanpak is op maat gemaakt, waarbij de te gebruiken reinigingsmiddelen per situatie anders zijn. Sommige ondergronden lenen zich beter voor andere technieken, zoals schuren. We schuren de ondergrond dan kaal en behandelen deze met een conservering of een afwasbare antigraffiti coating.  

Ons doel is niet alleen het herstellen van de schade, maar ook het waarborgen van een langdurig onderhoud aan de civieltechnische kunstwerken. Met jarenlange ervaring en expertise in het onderhouden van civieltechnische kunstwerken in de openbare buitenruimte, staan onze experts klaar om onze opdrachtgevers deskundig advies te geven. Samen creëren we een veiligere en mooiere omgeving voor iedereen.