Bouw betonnen brug Haagse Bos

In opdracht van Breijer Bouw heeft Griekspoor een nieuwe betonnen brug gefabriceerd en geplaatst, grenzend aan het Haagse Bos. Het bouwen van deze brug was onderdeel van een grote renovatie van het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg 30 en vormt een verbinding tussen het gebouw en het Haagse Bos. Na het voltooien van deze renovatie hebben verschillende overheidsinstellingen zich in het gebouw gevestigd, waarvan de werknemers nu dus tijdens hun pauze kunnen genieten van een mooie wandeling in het Haagse Bos.

Zowel gebouw B30 als de omgeving straalt een historisch karakter uit. Om de brug zo goed mogelijk te laten passen in de omgeving is besloten ook de brug een historisch uiterlijk te geven. Hierdoor vormt alles een mooi geheel.

Vanwege het broedseizoen was het een gegeven feit dat de ruwbouw van de brug binnen een bepaalde tijd gereed moest zijn. Dit omdat er tijdens het broedseizoen niet met machines in het bos gewerkt mag worden. Het hebben van een deadline zorgde ervoor dat er efficiënt gewerkt moest worden. Dit werd gerealiseerd door gebruikt te maken van prefab elementen, wat betekent dat de elementen van tevoren geproduceerd worden en dus op locatie alleen nog maar gemonteerd hoeven worden.  Het monteren gebeurde met natte knopen, zodat er een monoliet geheel ontstond.

Proces

01-bouw-brug-door-Griekspoor
02-imprerssie_brug_B_30
03-uitvoering-vanaf-tijdelijke-brug
04-transport-prefab-elementen
05-betonelementen-bevestigen-brug
06-Griekspoor-aan-het-werk
07-Griekspoor-werkt-aan-brug
08-Plaatsen-brugdek
09-onderaanzicht-betonnenbrug
10-Bovenaanzicht-betonnenbrug

De brug is gefundeerd op geboorde palen in combinatie met groutinjectie. Gekozen voor deze methode is omdat standaard heipalen mogelijk trillingen hadden veroorzaakt die de omliggende gebouwen zouden kunnen beschadigen.

Na het plaatsen van de betonnen brug werd het betonwerk voorzien van metselwerk door Breijer Bouw. De randen van de brug zijn afgewerkt met natuurstenen afdekkers. Na het plaatsen van authentieke lampen en een fraai hekwerk was de brug compleet opgegaan in zijn historisch uitziende omgeving en klaar voor gebruik. 

Eindresultaat

Fabricage-betonnen-brug-Griekspoor-Den-Haag-2
Fabricage-betonnen-brug-Griekspoor-Den-Haag

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)