I amsterdam letters Museumplein krijgen tweede leven

Vandaag is aan de Sloterplas een nieuw freerunning parcours geopend dat is opgebouwd uit de I amsterdam letters. De letters die voorheen op het Museumplein stonden waren wegens intensief gebruik afgeschreven en hebben op initiatief van Sportservice Amsterdam en Amsterdam Marketing deze nieuwe bestemming gevonden. Griekspoor heeft in opdracht van gemeente Amsterdam de letters gerestaureerd en geplaatst. Het nieuwe freerunning parcours dat is ontworpen door Onur Eren, OWNER studios, werd aan het begin van de middag officieel geopend door wethouder Achmed Baadoud en een groep freerunners.

Demonteren en renoveren

De afgeschreven I amsterdam letters zijn eerst intensief bewerkt voordat deze op hun nieuwe bestemming werden geplaatst. De letters zijn gedemonteerd en vervoerd naar een werkplaats in Nieuw-Vennep waar zij zijn uitgetekend en gerenoveerd. Na renovatie zijn de letters in de spuiterij gestraald, geschoopeerd (zinkaluminium) en nat afgelakt. Na alle werkzaamheden zijn de objecten vervoerd naar de Sloterplas alwaar zij zijn teruggeplaatst in het freerunning parcours.

Tweede leven

De letters, gemaakt van stalen platen, hadden een beperkte levensduur en waren vanwege hun intensieve gebruik afgeschreven. Sportservice Amsterdam & Amsterdam Marketing hebben zich er intensief voor ingezet dat de objecten een tweede leven kregen. Stadsdeel Nieuw West kwam naar voren als meest geschikte plek vanwege de ruimte, centrale locatie en de voorzieningen

  • 01-i-amsterdam
  • 02-i-amsterdam
  • 03-i-amsterdam
  • I-AMsterdam

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)