Opening brug De Kwakel

Opening Brug Fort bij De Kwakel

Griekspoor voert elk project met dezelfde instelling uit. De instelling van een topsporter, waarin wij altijd voor het hoogst haalbare gaan. Sommige projecten vragen nog net iets meer van ons dan andere projecten. Wanneer een project een bijzondere geschiedenis heeft, vinden wij het leuk om deze geschiedenis uit te lichten en zo het project de aandacht te geven die het verdient.

Stelling van Amsterdam

Laatst is de opening van de Brug Fort bij De Kwakel geweest. Het Fort bij De Kwakel maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. Deze Stelling van Amsterdam is een verdedigingskring van 135 km lang. De kring ligt om Amsterdam heen, met een straal van ongeveer 15-20 km. De Stelling had tot doel om de kring rond Amsterdam onder water te kunnen zetten en zo Amsterdam, de hoofdstad van het Koninkrijk der Nederlanden, te kunnen verdedigen tegen indringers. Fort bij De Kwakel is niet de eerste locatie van de Stelling van Amsterdam waar Griekspoor bezig is geweest. Griekspoor heeft ook de damsluis in Vijfhuizen aan een grote renovatie onderworpen.

De opening

De toegangsweg loopt vanaf de Ringdijk. Doordat het Fort omringd is door water, was de brug de enige toegangsweg naar het Fort en de omliggende huizen die sindsdien zijn gebouwd. Griekspoor heeft daarom na het slopen van de oude brug een tijdelijke brug neergelegd tot de nieuwe brug klaar was.

De opening was een feestelijke gebeurtenis, waar Griekspoor ook nog kort een woordje heeft gedaan over dit bijzondere project dat wij met veel plezier hebben uitgevoerd.

 

Griekspoor_Brug_Fort_bij_De_Kwakel_Uithoorn_1

Griekspoor_Brug_Fort_bij_De_Kwakel_Uithoorn_2

Griekspoor_Brug_Fort_bij_De_Kwakel_Uithoorn_3

Griekspoor_Brug_Fort_bij_De_Kwakel_Uithoorn_4

Griekspoor_Brug_Fort_bij_De_Kwakel_Uithoorn_5Foto’s gemaakt door Dirk Plasmeijer