Griekspoor helpt bij planten koningslinden

2 MEI 2013 Met behulp van Griekspoor zijn eind april in drie dagen tijd ter ere van de troonswisseling dertien koningslindes geplant in de Haarlemmermeer.

De bomen werden in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer geplant ter ere van het aantreden van Willem-Alexander als Koning der Nederlanden. De gemeente eert hiermee een eeuwenlange traditie om koningslindes te planten rondom koninklijke feestelijkheden.

Elke kern een koningslinde

De koningslinde is niet alleen toepasselijk vanwege zijn naam, maar ook vanwege de vorstelijke omvang die hij in de loop van jaren kan aannemen. De kroon van een koningslinde kan wel 15 meter in doorsnee worden. Het kiezen van een goede plek – zo’n 20 bij 20 meter in oppervlak - is dan ook van belang. Bovendien wordt deze boom over het algemeen vrij oud.

Griekspoor droeg bij aan het planten van de koningslindes in Badhoevedorp, Haarlemmermeer, Abbenes, Beinsdorp, Zwaanshoek, Lisserbroek, Lijnden, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Cruquius, Weteringbrug en Rijsenhout.

Foto: Dorps- en wijkraden en oranjecomitees maakten op vele plekken in de Haarlemmermeer een extra feestelijke gebeurtenis van het planten van de koningslindes.

  • Griekspoor_plant_koningslindes_in_Haarlemmermeer

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)