Renovatie Churchillbrug Leiden

In opdracht van de gemeente Leiden is Griekspoor bezig met de renovatie van de Churchillbrug. Deze dateert uit 1984 en overspant de Oude Rijn. De brug is een belangrijke schakel voor de N206, die de A4 en de A44 met elkaar verbind. Daarom vinden de werkzaamheden grotendeels tijdens de zomerperiode plaats.

De Churchillbrug is een ophaalbrug met een stalen rijdek. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het beweegbare deel van de brug, de volledige stalen bovenbouw, de aandrijving en de elektrotechnische installatie. Dit wordt uitgevoerd in samenwerking met bouwpartners Solidd Steel Structures en Langezaal & Inniger.

De renovatie is gericht op het toekomstbestendig maken van de brug. Dit betekent dat de brug in de toekomst met meer en zwaarder verkeer kan worden belast. Door het verzwaren van de beweegbare delen van de brug, neemt daarnaast de geluidsoverlast door passerend vrachtverkeer aanzienlijk af.

Vorige week is de brug volledig gedemonteerd. De onderdelen zijn afgevoerd per schip. Zie de beelden hieronder.

 

Actuele informatie over de voortgang van het project is beschikbaar op de website van de gemeente: www.leiden.nl/churchillbrug

IMG_3427
IMG_3467
IMG_3492
IMG_3667

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)