Gerenoveerde steiger voor pleziervaart en rondvaartboten in Leiden

In een mooie rondvaart door het centrum van Leiden varen is een geliefde bezigheid van bewoners, toeristen en dagjesmensen. Nu de zomer voor de deur staat, is het belangrijk dat deze boten, en dus ook de opstapplaatsen, in goede conditie verkeren. Griekspoor vernieuwt de steiger bij de Beestenmarkt in opdracht van de gemeente Leiden. Het vernieuwen gebeurt in twee delen. Eerst is de helft tussen Rederij Rembrandt en het bloemenwinkeltje aangepakt. Deze is nu net klaar. De volgende stap is de andere helft van de steiger tot aan de Turfmarktbrug.

Zo min mogelijk overlast

Gedurende de werkzaamheden is er zoveel mogelijk rekening gehouden met de belangen van de omliggende bedrijven en bewoners. Zo is het gedeelte voor het bloemenwinkeltje voor een deel op zondag aangepakt, omdat het bloemenwinkeltje dan dicht was en er op deze manier zo min mogelijk overlast werd veroorzaakt. Ook is de steiger op een aantal doordeweekse dagen na sluitingstijd aangepakt om ervoor te zorgen dat Rederij Rembrandt zo min mogelijk overlast kreeg.

Circulaire funderings- en meerpalen

De steiger heeft een nieuwe onderbouw constructie, composiet dek en slijtlaag met randafwerking gekregen. De bestaande funderings- en meerpalen zijn allemaal hergebruikt en opgeknapt.

 

Griekspoor_Leiden_steiger_rondvaart_10
Griekspoor_Leiden_steigers_rondvaart_1
Griekspoor_Leiden_steigers_rondvaart_2
Griekspoor_Leiden_steigers_rondvaart_3
Griekspoor_Leiden_steigers_rondvaart_4
Griekspoor_Leiden_steigers_rondvaart_5
Griekspoor_Leiden_steigers_rondvaart_6
Griekspoor_Leiden_steigers_rondvaart_7
Griekspoor_Leiden_steigers_rondvaart_8
Griekspoor_Leiden_steigers_rondvaart_9

 

Lees hier meer informatie over bruggen

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)