Wethouder Nederstigt plaatst laadpalen Spoorzicht

7 MRT 2013 - Duurzaamheidswethouder John Nederstigt van de Gemeente Haarlemmermeer legt maandag samen met KroonTechniek en Griekspoor de laatste hand aan laadfaciliteiten voor elektrische voertuigen op bedrijventerrein Nieuw-Vennep Spoorzicht.

De drie elektrische laadpalen komen op het terrein van KroonTechniek. Dit bedrijf rolt het concept rondom elektrisch parkeren uit samen met Griekspoor. KroonTechniek verzorgt hierbij de installatie van de laadpalen, Griekspoor richt de laadplekken in met de opvallende groene coating, duidelijke belijning en bebording en het herkenbare laadlogo.

Laadpas voor automatisch afrekenen

De laadpalen zijn na installatie te gebruiken met een laadpas. De laadkosten worden op basis hiervan elke maand automatisch doorbelast aan de gebruiker. Hiermee draagt de installatie bij aan het plan van Gemeente Haarlemmermeer om het aantal openbare laadpalen voor elektrische voertuigen zo snel mogelijk uit te breiden. De Haarlemmermeer telt nu iets meer dan tweehonderd laadpalen en dat moeten er nog veel meer worden.

Zelf gefinancierd

De palen die maandag samen met de wethouder worden geplaatst, zijn gefinancierd door KroonTechniek en Griekspoor. De officiële handeling vindt plaats om 15.30 uur bij KroonTechniek, Luzernestraat 13, Nieuw-Vennep.

  • Elektrisch_Parkeren_Laadpaal_wandunit

Foto: Een van de laadunits die kunnen worden geïnstalleerd, in dit geval een wandunit. (Foto: EV Box)

 

Andere nieuwsberichten