Griekspoor beschermt 155.932 m2 bos door FSC®-hout  

Voor een bedrijf waar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vanzelfsprekend is, hoort ook het streven naar duurzaamheid. Griekspoor is altijd bezig om dit op verschillende manieren binnen het bedrijf te bewerkstelligen. Eén van deze manieren is het gebruiken van FSC® -hout. Door te kiezen voor dit hout, kiest Griekspoor ook voor de bescherming van de bossen. Zoals op onderstaande foto te zien is, heeft Griekspoor in 2018 samen met GWW houtimport maar liefst 155.932 m2 hout beschermd.

Maar waar wordt dit hout dan voor gebruikt? Een mooi voorbeeld van een project waarbij FSC® -hout is gebruikt, is onderstaande aanvaarbeveiliging bij de Vechtsluis in Maarsen. Hierbij zijn de nieuwe paaloplengers (stalen paalkoppen) door Griekspoor zelf geproduceerd. De houten geleidingsbalken zijn van FSC® -hout.

 

  • Aanvaarbeveiliging_vechtsluis_maarssen
  • Griekspoor_houtimport_bosbescherming_1

 

Doelen duurzaamheid meetbaar maken

Griekspoor onderstreept de aandacht voor duurzaamheid ook met de certificering volgens de CO2 Prestatieladder. Door onze CO2-uitstoot inzichtelijk te krijgen, kunnen we gericht werken aan de reductie ervan.

 

Lees meer over onze certificering volgens de CO2 Prestatieladder

 

Andere nieuwsberichten