´Slimme´ laadplaats Spoorzicht officieel in gebruik

11 MRT 2014 - Wethouder Nederstigt nam gistermiddag officieel de laadplaats voor elektrische voertuigen in gebruik op bedrijventerrein Nieuw-Vennep Spoorzicht. De ‘slimme’ laadpalen werden ingericht bij KroonTechniek, in samenwerking met Griekspoor.

De laadplaats op Spoorzicht telt drie laadpalen voor elektrische voertuigen. KroonTechniek verzorgde de installatie van de palen en Griekspoor bracht de herkenbare markering van de speciale parkeerplaatsen aan. Bij stralend lenteweer was duurzaamheidswethouder Nederstigt van de Gemeente Haarlemmermeer degene die de laadpalen officieel in gebruik stelde.

Automatisch afrekenen

Met de laadpalen op Spoorzicht investeren KroonTechniek en Griekspoor in de verdichting van het laadpuntennetwerk in de Haarlemmermeer. Met een laadpas zijn de laadpalen op Spoorzicht te gebruiken voor gebruikers en bezoekers van het bedrijventerrein, maar ook voor particulieren uit de omgeving. De laadpalen beschikken over een modem waarmee het gebruik uitgelezen kan worden en maandelijks automatisch verrekend kan worden met de laadpashouder.

Meer dan 200 laadpunten

De Haarlemmermeer telt steeds meer elektrische voertuigen en de vraag naar laadpunten neemt als gevolg hiervan toe. Dankzij inspanningen van de Gemeente Haarlemmermeer telt de regio nu al zo’n 200 laadpunten, maar dat moeten er nog meer worden. Dat bedrijven als KroonTechniek en Griekspoor de handen ineen slaan om hier een bijdrage aan te leveren, juicht de wethouder dan ook toe.

Eerder al zei hij: “We leven in een snel veranderende samenleving. Ook autorijden verandert snel. Duurzaam e-rijden is snel populair geworden, maar de beschikbaarheid van laadfaciliteiten voor deze voertuigen loopt nog wat achter. We zitten in de Haarlemmermeer nu iets boven de tweehonderd laadpalen. Dat aantal moet verder omhoog, willen we aan de toenemende vraag van bedrijven en particulieren voldoen.”

  • Wethouder_Nederstigt_opent_laadpalen_Spoorzicht

Foto: Wethouder Nederstigt neemt de laadplaats in gebruik. De laadpaal werd geïnstalleerd door KroonTechniek. De markering met groene coating en de bebording zijn van Griekspoor.

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)