Renovatie Molenvlietbrug van stap tot stap in beeld

8 APR 2014 - Sinds vandaag is op onze website de portfolio beschikbaar over de renovatie van de Molenvlietbrug in Aalsmeer. Griekspoor voerde dit project eind 2013 uit, waarmee de brug volledig hersteld werd. Dit met behoud van de fundering, die nog in goede staat verkeerde. Het metselwerk en de betonnen landhoofden zijn ook behouden, maar geheel gerenoveerd.

De Molenvlietbrug dateert uit de jaren ´60. Bij een onderzoek bleek vorig jaar dat met name het brugdek zijn langste tijd had gekend. De renovatie werd door Griekspoor in gang gezet, waarbij de landhoofden en het omringende metselwerk bewaard bleven. Wel werd een verzwaring toegepast om de brug af te stemmen op de hedendaagse verkeersbelasting.

Minimum aan kosten

De op duurzaamheid gerichte aanpak maakt dat de brug tegen een minimum aan renovatiekosten werd vernieuwd met een levensduur die zeker dertig jaar bedraagt. De renovatie van de Molenvlietbrug was gelieerd met de renovatie van de nabijgelegen Machinebrug. Ook hier verrichte Griekspoor werkzaamheden met behoud van de elementen die nog in goede staat verkeerden.

  • IMG_1652_bewerkt

Foto: De Molenvlietbrug heeft door de renovatie een levensduur van zeker nog eens dertig jaar gekregen.

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)