Markering krab Bergen op Zoom

Griekspoor heeft in opdracht van Dura Vermeer meerdere wegmarkeringen aangebracht in Bergen op Zoom. Hier zaten een aantal standaard markeringen bij, maar een van de onderdelen was ook een uitdaging voor ons bedrijf. Op het gerenoveerde stationsplein is namelijk een gigantische krab gespoten. Dit behoeft natuurlijk wat uitleg, want een standaard markering is het niet.

Tijdens carnaval, of zoals de inwoners van Bergen op Zoom het noemen: de Bergse Vastenavend, heet Bergen op Zoom namelijk niet Bergen op Zoom. Er wordt dan gesproken over ‘t Krabbegat. De naam slaat terug op de Meekrap, een plant die vroeger werd gebruikt als grondstof voor de kleurstof alizarine en die veel geteeld werd in Bergen op Zoom. Het symbool van het Krabbegat is echter niet de plant, maar het dier: de krab.

Het plaatsen van de krab was een uitdaging. Voor de markering is een mal gebruikt die uit 15 onderdelen bestond, met hele kleine, gedetailleerde streepjes. Een klus die echt bij Griekspoor past, wij gaan een uitdaging niet uit de weg, maar grijpen hem met beide handen aan en proberen mee te denken met de opdrachtgever. Het zal in ieder geval geen enkele bezoeker die met de trein aankomt kunnen ontgaan: ze zijn in ’t Krabbegat!

 

  • Griekspoor-markeringen
  • Griekspoor_Bergen_op_Zoom
  • Krab_Bergen_op_Zoom

 

Meer informatie over de mogelijkheden met markeringen? Lees dan hier verder

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)