Tallon Griekspoor naar beste notering ooit dankzij toernooizege

Tallon Griekspoor veroverde zaterdag in Zweden zijn tweede titel op rij en klimt dankzij die eerste toernooizege al 31 plaatsen op de ATP-wereldranglijst. Hij is nu de nummer 263.

  • tallon-griekspoor-eredivisie-2017

De jongste van de tennisbroers Griekspoor was achtereenvolgens de beste in Jonkoping en Falun, beide 25,000 dollar-toernooien. Door die eerste titel maakt hij dus al een mooie sprong en verbetert hij zijn beste notering tot dusverre (279). De 21-jarige Griekspoor is al een tijdje de nummer twee van Nederland achter Robin Haase. De Hagenaar heeft een plaats prijsgegeven en staat 44ste.

Botic van de Zandschulp is de nummer drie en daar achter staan Thiemo de Bakker, Niels Lootsma en Boy Westerhof binnen zeven plaatsen van elkaar. Scott Griekspoor is de zevende landgenoot. Hij stijgt 22 plaatsen naar 543.

Bij de Nederlandse vrouwen blijft Kiki Bertens de nummer 30, maar is Richel Hogenkamp haar plek in de top honderd even kwijt. De Doetinchemse zakt elf treden naar 107. Arantxa Rus, Lesley Kerkhove en Quirine Lemoine maken de top vijf vol en daarachter is Bibiane Schoofs aan een mooie opmars bezig.

Schoofs begon het jaar op de 574ste plaats en is door haar finaleplaats op een 25,000 dollar-toernooi in Clermont-Ferrand nu 28 plaatsen gestegen naar 227.

Bron: Zie het artikel "Tallon Griekspoor naar beste notering ooit dankzij toernooizege" op de website van de KNLTB

 

Andere nieuwsberichten