Griekspoor klopt Van de Zandschulp in finale van Future Oldenzaal

Scott Griekspoor heeft de Future (15,000 dollar) in Oldenzaal op zijn naam geschreven en heeft daarmee zijn tweede toernooizege op rij geboek. In de finale was Griekspoor te sterk voor Botic van de Zandschulp: 6-4, 6-1.

  • scott-griekspoor-the-hague-open-2016-2

Het Nederlandse onderonsje werd verrassend ruim gewonnen door Griekspoor, die vanaf 3-2 voor Van de Zandschulp tien van de volgende twaalf games won. Het was de eerste ontmoeting tussen de landgenoten op een internationaal toernooi. Van de Zandschulp was als eerste geplaatst en staat aanzienlijk hoger dan Griekspoor op de wereldranglijst (324 om 735). Het is de derde keer dit jaar dat de winnaar van de Lotto NK Tennis een finale verliest.

Scott Griekspoor is de tweelingbroer van Kevin en de oudere broer van Tallon, die op dit moment de hoogst genoteerde is van de tennisbroers. Scott was dat een jaar geleden nog, maar hij heeft sindsdien een berg punten verloren waardoor hij momenteel de nummer 735 van de wereld is. In juni 2016 bereikte hij een hoogste notering van 282.

De laatste tijd is hij weer goed op dreef. Twee weken geleden won hij een Future in Letland en met de toernooizege in Oldenzaal erbij heeft hij nu zes Futuretitels op zijn palmares staan. Op de banen van OLTC Ready klopte Griekspoor deze week de nummers één (Van de Zandschulp), twee (Thiemo de Bakker) en vijf (Samuel Bensoussan) van de plaatsingslijst.

Foto en tekst KNLTB.nl

 

Andere nieuwsberichten