27e Motocross Nieuw-Vennep op 16 en 17 juni 2017

Aanstaande vrijdag en zaterdag (16 en 17 juni) wordt voor de 27ste keer de motorcross in Nieuw Vennep georganiseerd. Motocross Nieuw-Vennep is het grootste hobby Motocross spektakel van Nederland. Onze rijder Lars Griekspoor staat hier aan de start!

  • Lars_Griekspoor_Motocross_Nieuw_Vennep

En het is de start van de gezelligste week van het jaar, de Feestweek Nieuw-Vennep. De mooie baan, de leuke wedstrijden en bovenal de oergezellige Vennepse sfeer lokken elk jaar weer vele deelnemers naar het circuit.

Naast de vaste klassementen als de Jeugd, MX1, MX2, Open, de Superklasse en de verschillende quadklasses, worden er elk jaar ook typische Vennepse klasses georganiseerd. Denk aan: de Krasse Knarren Klasse voor veteranen, de Lady Klasse voor dames, de MXE voor e-bikes (elektrische crossmotoren) en de MotoTriatlon. Een definitief programma kan pas vlak voor de cross bekend gemaakt worden.

Op het circuit zijn de drie grootste springschansen verbreed met name aan de achter kant, ze voldoen nu aan de KNMV eisen die ook gelden voor een ONK, met name de afsprong is hierdoor veiliger geworden. Het circuit is nu over de gehele lengte inclusief bochten en springschansen minimaal zes meter breed, ruimte genoeg dus voor mooie inhaalacties en spannende wedstrijden.

M.C.H. en alle vrijwilligers wensen alle deelnemers sportieve wedstrijden en een prettig verblijf tijdens Motocross Nieuw-Vennep.

Programma vrijdag 16 juni

 

Vanaf 08:00 uur

Deelnemers melden zich bij organisatie en halen eventueel hun gehuurde transponder en een verzekeringspas op. Let op: een transponder is persoonsgebonden, gezamenlijk gebruik is niet toegestaan!

10:00 uur – 14:30 uur 1e & 2e training, ingedeeld per klasse (op afroep).

15:15 uur – 15:50 uur Wedstrijden Quads 1e Manche.

15:50 uur – 17:00 uur 1e Training Jeugd Klassen.

18:00 uur – 19:45 uur Wedstrijden E-Bikes, MotoTriatlon en 2e Manche Quads.

20:00 uur Prijsuitreiking.

 

Programma zaterdag 17 juni

 

08:15 uur – 09:15 uur 2e training jeugd Klassen.

09:15 uur – 18:00 uur Wedstrijden 1e en 2e Manche.

18:30 uur Prijsuitreiking.

Er wordt gereden in: > Alle motorenklasses (twee manches)

> Alle jeugd quad klasses (twee manches)

 

Check regelmatig Motocross Nieuw-Vennep voor meer informatie!

 

Bekijk ook eens de website van Team Griekspoor voor alle informatie en laatste nieuws.

 

Bron: Motocrossplanet

 

Andere nieuwsberichten