Lars Griekspoor is klaar voor eerste NK in Heerde

In de afgelopen weken heeft Lars Griekspoor van Team Griekspoor hard gewerkt om wedstrijdritme op te doen. Na het letterlijk in het water vallen van de internationale wedstrijd op het Red Sand MX Park in Spanje werd Lars zijn eerste wedstrijd Hawkstone Park. Daarna trok Team Griekspoor naar Lacapella-Marrival en afgelopen weekend reed hij een wedstrijd op eigen bodem in Groesbeek. Wedstrijden die nergens voor meetelden maar een ideale manier zijn voor het opdoen van ritme en waarin Lars zich kon meten met de wereldtop.

lars_2017

De eerst stop was op 5 februari, Hawkstone Park. Lars had hier in 2016 ook meegereden en daardoor was het circuit niet nieuw. In de tijdtraining wist Lars een 29e tijd neer te zetten en hier was hij tevreden mee. “Tijdens de manches had ik enorm last van mijn onderarmen maar ondanks dat, kwam ik in zowel de eerste als de tweede manche binnen de top 20 over de finish” aldus Lars. Een goed resultaat die werd beloont met een plaats in de superfinale. “In de superfinale ging het helaas een stuk minder maar toch kon ik met een goed gevoel huiswaarts keren.”

Een week later stond in het Franse Lacapella-Marrival de volgende wedstrijd op het programma.  Een nieuwe baan voor Lars die er door de gevallen regen zwaar in lag met veel diepe sporen. Tijdens de tijdtraining kwam Griekspoor tot een 24e tijd en kon hij met vertrouwen uitkijken naar de manches. In de eerste manche had Lars opnieuw last van harde onderarmen en moest hij genoegen nemen met een 22e plaats. In de tweede manches ging het rijden een stuk beter en vlak achter de 16e man kwam Griekspoor als 17e over de finish.  Helaas mochten alleen de beste 15 rijders uit het dagklassement starten in de superfinale waardoor de dag van Lars er dus op zat.
 
Afgelopen weekend was de eerste wedstrijd van Team Griekspoor op eigen bodem, de wintercross in Groesbeek. Dit was sinds de Red Bull Knock Out in november weer de eerste wedstrijd van Lars op Nederlandse bodem.  De training ging goed en Lars zette een 19e tijd op de klokken. In de eerste manche ging het rijden redelijk. “Mijn tempo was goed tot ik aan kwam op de 13e plaats. Ik kreeg toen opnieuw last van mijn onderarmen en moest mijn tempo laten zakken. Zodoende kwam ik als 17e over de finish”: verklaart Lars. De start van tweede manche was  beter en het ritme was opnieuw goed. In het eerste deel kon hij het ritme goed vasthouden totdat hij enkele foutjes maakte. Hierdoor kon Lars niet meer ontspannen rijden en dit veroorzaakte opnieuw pijn in de onderarmen,  wat opnieuw in een 17e plaats resulteerde.

“De komende anderhalf week staan in het teken van de voorbereiding op de eerste NK in Heerde maar ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben” blikt Lars reikhalzend vooruit.

Lars-Griekspoor-in-actie1
Lars-Griekspoor-in-actie2
Lars-Griekspoor-in-actie3
Lars-Griekspoor-in-actie4
Lars-Griekspoor-in-actie5

 

Andere nieuwsberichten