Renovatie van simulator platforms

In opdracht van het Ministerie van Defensie is Griekspoor bezig met de renovatie van een oefenplatform in Den Helder. Een platform zal verwijderd worden en op het andere platform zal een helikopter simulator komen te staan om brandoefeningen mee uit te voeren.

Eerste platform

Griekspoor is al begonnen met de sloop van het eerste platform. Voordat deze opnieuw wordt gebouwd met beton en vuurvaste stenen, zullen er diverse leidingen worden gestort in het beton. Naast de voorzieningen voor brand simulatie, worden er ook leidingen aangebracht voor aansturing en bluswaterwater voor de simulator en een reserveleiding. Nadat de fundatie is aangepast, zal er een rails worden aangelegd waarop de simulator kan draaien. Deze is in onze staal constructie werkplaats geproduceerd en hoogwaardig geconserveerd.

Tweede platform

Het tweede platform wordt gesloopt en niet meer opgebouwd. Voordat het tweede platform gesloopt kan worden, zal er eerst een grote put verwijderd moeten worden. Hierin zat de aansturing. De bovenkant van deze put zal met een diamantzaag worden weggezaagd, zodat deze vlak is met de fundatie. Daarna wordt deze vlak afgewerkt met zand en beton, waarna het straatwerk met vuurvaste stenen wordt aangesloten op de rest van het oefenterrein.

 

  • IMG_2292
  • IMG_5007
  • IMG_5184
  • IMG_5237

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)