Renovatie biogasinstallatie Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Bij de biogasinstallatie van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is schade aan het RVS leidingwerk geconstateerd. Aangezien er bij de biogasinstallatie schadelijke stoffen vrij kunnen komen en de installatie moet blijven werken is het van belang dat de beschadigde leidingen worden vervangen. In opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is Griekspoor begonnen met de werkzaamheden.

RVS leidingen

De beschadigde RVS leidingen zijn aangetast door schadelijke gassen uit de gisting. Om de leidingen te kunnen vervangen moeten allereerst alle bestaande leidingen uit de betonnen stortwanden worden losgeboord. Alle RVS-leidingen en bevestigingen worden hierbij gedemonteerd en verwijderd. De beluchtingsinstallatie wordt, door een steiger aan de binnenkant van de installatie te bouwen, gedemonteerd.

Coating wanden

Na het vervangen van de leidingen wordt vanaf de steiger de betonnen wand gestraald, gerepareerd en vervolgens behandeld met een chemisch resistente coating. Door deze coating kan de betonnen wand nauwelijks meer worden aangetast door het biogas. 

Vier weken

De totale werkzaamheden nemen vier weken in beslag. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens strenge veiligheidsvoorschriften, aangezien deze in een besloten ruimte en brandgevaarlijke omgeving plaatsvinden.

 

  01-biogasinstallatie
  02-biogasinstallatie
  03-biogasinstallatie
  04-biogasinstallatie
  06-biogasinstallatie
  07-biogasinstallatie
  09-biogasinstallatie
  10-biogasinstallatie
  11-biogasinstallatie
  12-biogasinstallatie
  13-biogasinstallatie
  14-biogasinstallatie
  15-biogasinstallatie
  16-biogasinstallatie
  17-biogasinstallatie
  18-biogasinstallatie
  19-biogasinstallatie
  20-biogasinstallatie
  21-biogasinstallatie
  22-biogasinstallatie
  23-biogasinstallatie

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)