Lars Griekspoor sluit het NK MX2 af met podiumplaats in Den Dungen

Lars Griekspoor van Team Griekspoor heeft het Nederlands Kampioenschap MX2 op sterke wijze af weten te sluiten. Tijdens de voorlaatste wedstrijd in Markelo nam hij de derde plaats in de tussenstand over en afgelopen zaterdag tijdens de laatste wedstrijd in Markelo mocht hij als derde plaats nemen op het podium en slaagde er hierdoor in om de derde plaats in de tussenstand vast te houden. 

De MX1 en MX2 klasse reden ook in Den Dungen samen. In de training voelde Lars zich gelijk goed thuis op het circuit. Hij had de juiste lijnen al snel gevonden en perste er een goede zevende tijd uit. Hiermee verzekerde hij zich van een goede startplaats in de beide manches.

Ondanks zijn goede startplaats kwam hij in de eerste manche niet lekker weg bij de start maar al snel wist hij verschillende rijders te passeren en stootte door naar een tweede plaats. Door een lekke voorband werd het moeilijker om het tempo strak te houden en dit zorgde ervoor dat het tempo iets naar beneden ging. Toch wist hij de schade beperkt te houden en kwam op een vierde plaats van de MX2 klasse over de finish.

De start van de tweede manche was beter en gelijk al in de beginfase nam hij de tweede plaats in handen. Met een strak tempo hield hij goed stand in de top drie en ondanks dat hij gedurende de wedstrijd een plaats prijs moest geven, kwam hij op een knappe derde plaats over de finish.

 Commentaar Lars Griekspoor: ‘’Ik had dit nooit durven dromen voor aanvang van het seizoen. Ik wil iedereen bedanken die in welke vorm dan ook mij geholpen en gesteund heeft dit seizoen! Speciaal mijn ouders, Marc de Reuver en Bobby Stevens (conditie trainer)’’.

 Met een 4-3 in de manches eindigde Lars op een derde plaats in het dagklassement. Ook in de eindstand om het Nederlands Kampioenschap is de rijder uit Nieuw Vennep op een derde plaats geeindigd. De belangrijke wedstrijden zitten er nu op voor Lars. Wel zal hij nog een aantal leuke wedstrijden rijden waaronder verschillende strandraces.

 

  • Afbeelding-43
  • image1
  • image11

 

Andere nieuwsberichten