Lars Griekspoor klimt naar derde plaats in het NK MX2

Na twee goede wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap MX2 in Varsseveld en Markelo is Lars Griekspoor van Team Griekspoor opgeklommen naar een derde plaats in de tussenstand. In Varsseveld miste hij nipt het podium en werd vierde en in Markelo scoorde hij met twee keer een zevende plaats constant.

In Varsseveld wist hij in beide manches een hele goede start te pakken en streed goed mee in de top vijf. Na een sterk gereden wedstrijd wist hij de eerste manche op een vierde plaats af te sluiten. In de tweede manche had hij op een derde plaats rijdend een podiumplaats in handen. Ronde na ronde wist hij deze positie vast te houden totdat hij in de laatste ronde in de fout ging en genoegen moest nemen met een vierde plaats. Ook in het dagklassement werd hij net geen derde maar vierde.

Ook afgelopen zondag was Griekspoor goed op dreef in de voorlaatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap in Markelo. Na een goede start in de eerste manche wist hij op een zevende plaats over de finish te komen. De start in de tweede manche was een stuk minder goed maar al snel kwam hij de top tien binnen en zette vanaf daar zijn opmars verder. Hij knokte zich terug tot aan het achterwiel van de zesde man maar kon deze net niet passeren waardoor hij net als in de eerste manche op een zevende plaats over de finish kwam.

Met tweemaal een zevende plaats eindigde hij ook in het dagklassement op een zevende plaats. Met deze goede resultaten is hij in het dagklassement opgeklommen naar een derde plaats. Aankomende zaterdag wordt de laatste wedstrijd verreden in het Brabantse Den Dungen.

  • lars_markelo

 

Andere nieuwsberichten