Tallon maakt indruk op The Hague Open

Onze Tallon heeft in Scheveningen een succesvol challengertoernooi gespeeld. Afgelopen vrijdag strandde Tallon tegen de Tsjech Adam Pavlasek na een 6-4, 5-7, 3-6 verlies. Tallon, die via een wildcard mocht deelnemen aan het toernooi, heeft het in het enkelspel geschopt tot de derde ronde, in het dubbelspel tot de finale en heeft voor menig verassing gezorgd.

Debutant

Tallon, die voor het eerst het toernooi in Scheveningen speelde, versloeg afgelopen donderdag nog in het enkelspel de nummer 91 van de wereldranglijst, de Argentijn Facundo Bagnis. De als zevende geplaatste Tsjech bleek in de derde ronde echter net een maatje te groot. Pavlasek haalde de finale maar verloor deze gisteren van Robin Haase.

Dubbelspel

In het dubbelspel was Tallon, samen met Van Rijthoven zeer succesvol en wisten zij het te schoppen tot de finale. In de finale stonden zij tegen het als eerste geplaatste duo Koolhof en Middelkoop. De thrillerwedstrijd was ontzettend spannend en na een tiebreak moest Tallon en zijn kompaan met een eindstand van 6-1, 3-6, 13-11 het onderspit delven.

Wereldranglijst

Tallon speelt een sterk seizoen en is in 2016 door de geboekte successen inmiddels behoorlijk gestegen op de ATP-wereld ranglijst. Van de 634ste positie in het enkelspel en een 668ste positie in het dubbelspel is hij inmiddels gestegen naar een 482ste positie in het enkelspel en gestegen naar plaats 358 in het dubbelspel.

  • Tallon_Griekspoor-The_Hague_Open

 

Andere nieuwsberichten