Kinderen vinden schoolpleinen vaak saai

9 SEP 2011 - Veel kinderen vinden schoolpleinen saai, zo blijkt uit een inventarisatie die Jantje Beton liet doen naar schoolpleinen in Nederland. Maar schoolpleinen hóeven helemaal niet saai te zijn.

Hoewel het voorzieningenniveau relatief hoog is, zijn veel kinderen ontevreden over hun schoolplein: 43 procent vindt zijn schoolplein saai en 60 procent wil meer ruimte voor sport en spel. Daarnaast wil 71 procent van de kinderen meehelpen met de inrichting en onderhoud van het schoolplein.

Inrichting speelplaats draagt bij aan ontwikkeling kinderen

Griekspoor vindt ook dat schoolpleinen leuker en uitdagender kunnen. Vanuit de afdeling Speelvoorzieningen wordt daar dan ook veel aandacht aan besteed. Buitenspelen heeft, net als de lessen zelf, een educatieve functie, zegt bedrijfsleider Stefan Woltering. Spelen, bewegen, gestimuleerd worden hun creativiteit te gebruiken, het draagt allemaal bij aan de ontwikkeling van kinderen. De inrichting van een schoolplein of speelplaats kan daar veel in betekenen.

Parcours creëren

Aansprekende, degelijke en veilige speelvoorzieningen werden door Griekspoor inmiddels op vele speelplaatsen geïnstalleerd. Maar daar houdt het niet op. Je kunt ook denken aan het creëren van diverse parcours op de speelplaats, die allerei spelletjes en wedstrijden mogelijk maken, zegt Woltering. In samenwerking met de afdeling Verkeersvoorzieningen hebben wij bijvoorbeeld het schoolplein van de Crayenesterbasisschool  in Heemstede opnieuw ingericht op een manier die door de kinderen erg enthousiast ontvangen is.

 

  • IMG_0196-4

Foto: Griekspoor richtte de speelplaats van de Crayenesterbasisschool opnieuw in met als doel kinderen zelf spelletjes en wedstrijdjes te laten bedenken.

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)