Renovatiewerkzaamheden stoomgemaal Cruquius afgerond

9 MEI 2011 - Gebr. Griekspoor heeft de renovatie van een aantal van de pompzuigers en kettingschalmen in het stoomgemaal van Cruquius afgerond. De meer dan 160 jaar oude onderdelen van het historische civieltechnische bouwwerk uit 1849 zijn door Griekspoor gedemonteerd, gereviseerd, geconserveerd en weer teruggeplaatst.

Het bijzondere stoomgemaal van Cruquius, Nederlands eerste industriële monument, staat momenteel in de steigers voor een grondige opknapbeurt. Gebr. Griekspoor werd benaderd voor de renovatie van de pompzuigers en kettingschalmen. Deze klus werd uitgevoerd door de afdelingen Coating Services en Techniek van het breed georiënteerde aannemersbedrijf uit Nieuw-Vennep. De werkzaamheden bestonden uit het demonteren van de bewegende onderdelen om ze te reviseren, daarna te stralen en te schoperen en ze vervolgens terug te plaatsen. Ook werden enkele algemene reparatiewerkzaamheden uitgevoerd.

Uitgevoerd met extra veel plezier

Frank Griekspoor, samen met zijn broer Ron directeur van Gebr. Griekspoor, is er trots op dat zijn bedrijf deze opdracht van beheerder Vereniging Hendrick de Keyser uit mocht voeren. Iedereen in de Haarlemmermeer kent dit historische, monumentale stoomgemaal van Cruquius. Als Haarlemmermeers bedrijf hebben we deze specialistische renovatie dan ook met extra veel plezier uitgevoerd. De pompinstallatie kan er straks weer vele tientallen jaren tegenaan.”

 

  • Griekspoor_-_Renovatie_stoomgemaal_Cruquius_-_foto_met_inzet-1

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)