Gemeente Beverwijk krijgt haar eerste composietbrug

Griekspoor in samenwerking met Bijl levert ultramoderne fietsers-/voetgangersbrug

Beverwijk / Nieuw-Vennep, 12-01-2016: De houten brug aan de Hoflanderweg is deze winter vervangen door een composieten BIJL-brug. De nieuwe constructie zorgt ervoor dat zowel fietsers als wandelaars veilig de brede sloot kunnen oversteken.

De nieuwe overbrugging is gerealiseerd door het Nieuw-Vennepse bedrijf Griekspoor, in samenwerking met Bijl Profielen. Griekspoor is een multifunctionele onderneming in de civiele techniek, die al jaren vele bruggen in alle soorten en maten realiseert.

Verlichting op zonne-energie

De nieuwe brug heeft een lengte van 12 meter en is 5 meter breed. De liggers en dekdelen van de brug bestaan uit vezelversterkte kunststof (VVK). Ook is het leuningwerk van de brug en de kademuur vervangen. Deze nieuwe delen zijn van staal en voor een hoge levensduur gestraald, voorzien van een zinkaluminium beschermlaag en nat afgelakt. Als toevoeging is er in de brug ter plaatse van de rijbaanscheiding ledverlichting ingebouwd. Deze verlichting werkt op zonne-energie en heeft geen externe energiebron nodig.

De BIJL-brug heeft minimaal onderhoud, is duurzaam en heeft een levensduur van meer dan 50 jaar. Het produceren van composieten bruggen verbruikt erg weinig energie in vergelijking met staal- en/of betonbouw. Dit maakt het geheel tot een uitermate duurzaam product en een goede aanwinst voor de gemeente Beverwijk.

Griekspoor

Griekspoor – sinds 1968 – is een multifunctionele onderneming in de civiele techniek. Zeer uiteenlopende afnemers zoals overheden, aannemers en constructiebedrijven profiteren van de ruime ervaring, kennis en kunde van dit familiebedrijf en haar medewerkers. Het bedrijf biedt producten en diensten op het gebied van: bruggen, (riool)gemalen, zwembaden, infra (verkeer, groen, water en speelvoorziening) en overige (kunst)werken.

  • Composietbrug-beverwijk-griekspoor
  • Composietbrug-beverwijk
  • Composietbrug-gebouwd-in-beverwijk
  • Composietbrug
  • Griekspoor-legt-composietbrug
  • Griekspoor-vaste-bruggen
  • Slijtlagen-op-composietbrug-beverwijk

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)