Langste speelslinger van Nederland wordt geplaatst in het Oosterpark

In het Oosterpark in Amsterdam wordt hard gewerkt aan twee nieuwe speeltoestellen: een speelslinger en een glijrots met watersproeiers. Een bijzonder concept: nergens in Nederland staat zo’n lange speelslinger als deze. De vraag naar realisatie van de speeltoestellen kwam vanuit de Gemeente Amsterdam. Griekspoor, familiebedrijf in de civiele techniek uit Nieuw-Vennep, is medio mei van dit jaar dan ook aan het project begonnen. Verwachting is dat het project eind oktober zal worden afgerond.

Alleen maatwerk

Verschillende bedrijven hebben een plan van aanpak gepresenteerd voor de speeltoestellen, waarbij het plan van Griekspoor het meeste aansprak bij de Gemeente Amsterdam. De speeltoestellen passen in het totale ontwerp van renovatie van het Oosterpark.

De speelslinger is een uniek speeltoestel waar Griekspoor de onderdelen specifiek voor moest ontwikkelen. “Het zijn geen standaard elementen of productiewerk: de gehele constructie bestaat uit maatwerk. Dat maakt het zo’n bijzonder toestel. Daarnaast is er in de wijde omtrek geen speeltoestel dat zo groot is en ook maar enigszins lijkt op deze speelslinger inclusief glijrots”, vertelt Stephan Baars, werkvoorbereider van Griekspoor.

De constructie van de 24 palensecties staat met elkaar in verbinding door middel van een 3D-gebogen buizenframe en hierop zal een loopdek worden gemonteerd. De zijkanten zullen worden dichtgemaakt met een RVS-kabelnet. Speelelementen als een glijbaan, wiebelbrug en schommelzitjes maken onderdeel uit van de constructie.

Samenkomst van alle disciplines

Naast de speelslinger zal er ook een glijrots gerealiseerd worden, waarbij de kinderen actief met het water kunnen spelen. Dit zal mogelijk worden door op de ‘activator’ te drukken die de acht sproeiers activeert. Niet alleen de speelslinger, maar ook de glijrots is een bijzonder concept. Dat zit hem in het feit dat alle disciplines in dit werk samenkomen: watertechniek, elektrotechniek, civiele technisch werk, bouwkundige elementen, speelveiligheid en de engineering ervan.


Er is ook een persbericht verstuurd richting de media. Wil je het persbericht bekijken, klik dan hier.

 

  • Griekspoor_speeltoestel_Speelslinger_gemeente_Amsterdam_oosterpark
  • Speelsliner_loopdek
  • overzicht_speelslinger

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)