Geen gewonden bij containerbrand Nieuw-Vennep

De containerbrand die vrijdagmiddag uitbrak op het terrein van Griekspoor aan de IJweg in Nieuw-Vennep, heeft geen slachtoffers gemaakt. De vijf medewerkers die de brand wilde blussen, zijn voor de zekerheid gecontroleerd in het Spaarne Gasthuis, maar konden allemaal ongedeerd terug naar het bedrijf. Ook de materiële schade is tot een minimum beperkt gebleven.

Griekspoor houdt zich bezig met civiele techniek. Op het terrein brak vrijdagmiddag rond twee uur vanmiddag brand uit in een zeecontainer. Bedrijfshulpverleners en andere aanwezige medewerkers probeerden onmiddellijk het vuur te blussen om uitslaan van de brand te voorkomen. Deze taak is vervolgens overgenomen door de gewaarschuwde brandweer. Het vuur bleek snel onder controle.

In verband met de rookontwikkeling zijn de direct betrokkenen voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Daar is gebleken dat geen sprake was van letsel. Ter plaatste is tevens direct gecontroleerd of er schadelijke stoffen waren vrijgekomen door de brand, ook dit bleek niet het geval. Op dit moment wordt in opdracht van de directie van Griekspoor onderzocht wat de directe oorzaak van de brand is geweest.

De directie van Griekspoor bedankt de aanwezige hulpdiensten, de BHV-ers en overige medewerkers van Griekspoor voor hun fantastische inzet.

 

Andere nieuwsberichten