Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is helemaal van deze tijd. MVO is een vorm van ondernemen waarbij je als bedrijf ook wat terugdoet voor de maatschappij. Griekspoor beschouwt MVO als een proces, geen eindbestemming. Samen met het personeel gaan wij voor de best mogelijke bedrijfsvoering. Dit betekent ook dat bij iedere bedrijfsbeslissing de afweging tussen betrokken personen (stakeholders), bedrijven en organisaties wordt meegenomen. Op deze pagina komen verschillende voorbeelden voorbij van hoe wij onze organisatie zo maatschappelijk verantwoord mogelijk inrichten. Mocht u verder nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Beleidsverklaring
647.25 KB
08/10/2019 15:11:21

Mens

Griekspoor heeft Trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dit betekent dat Griekspoor op een duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage levert op het gebied van sociaal ondernemen. Uit de onafhankelijke toetsing door een Certificerende Instelling blijkt dat Griekspoor ook op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Meer informatie over de PSO vindt u op de website van PSO.

Belangrijk met de werkzaamheden die wij uitvoeren, is het optimaliseren van het veilig, gezond en duurzaam werken. Griekspoor is in het bezit van het VCA**, wat staat voor de Veiligheids Checklist Aannemers. Wij gebruiken dit als leidraad voor het borgen van de veiligheid op en rond alle werklocaties. Daarnaast zijn wij in het bezit van het ISO 9001 certificaat,

Een goed bedrijf functioneert niet zonder dat er gedreven en gemotiveerd personeel rondloopt. Griekspoor probeert altijd uitdagingen aan het personeel te bieden, bijvoorbeeld door interne cursussen te geven. Ook zijn er binnen het bedrijf vele doorgroeimogelijkheden voor het personeel. Griekspoor heeft een eigen fietsclub. Deze bestaat uit personeelsleden die regelmatig meefietsen met evenementen. Zo doen zij elk jaar mee met de ‘Ride for the Roses’, waarbij geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker.

Milieu

Griekspoor heeft  het CO2-bewust certificaat niveau 5 in bezit. Dit betekent onder andere dat wij inzicht hebben in ons eigen energie verbruik, CO2 bewust handelen en onze leveranciers bevragen en behalen van de CO2-doelstellingen. Het CO2 bewust handelen zetten wij ook door in onze projecten. Zo hebben wij voor de gemeente Haarlemmermeer en Bio Bound olifantengrasbankjes geplaatst. Dit zijn bankjes die voor 50% bestaan uit lokaal geproduceerd olifantgras. Dit is een grassoort dat fijnstof opneemt en hierdoor voor een reductie van CO2 zorgt. Daarnaast voldoen deze bankjes volledig aan het principe van de circulaire economie, hierbij worden producten en grondstoffen hergebruikt. 

Daarnaast voldoet het systeem ‘Chain of Custody’ waar Griekspoor mee werkt aan de gestelde criteria van de Forest Stewardship Council. Dit betekent dat de producten en materialen die Griekspoor levert met het FSC®-keurmerk gecertificeerd zijn.

Maatschappij

Het idee van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is dat je als bedrijf, een deel van de winst die je maakt, herinvesteert de maatschappij in. Griekspoor doet dit op veel verschillende manieren. Zo is Griekspoor trotse partner van  het Adamas Inloophuis. Mensen kunnen hier onder andere terecht voor informatie, een luisterend oor, contact met lotgenoten, begeleiding en ondersteuning bij het verwerkingsproces.

Griekspoor staat voor topsport in de civiele techniek, het is dan ook niet gek dat Griekspoor fanatiek sportsponsor is van verschillende mooie sporten en initiatieven in de omgeving. Maar Griekspoor sponsort ook verschillende sporters in de motorcross en de tennis. ‘Onze’ sporters hebben al vele mooie resultaten behaald, wilt u hier meer over weten?

Neem dan een kijkje bij de website over de sporters

  

Andere nieuwsberichten