Houten bruggen

Houten bruggen

Griekspoor biedt u de beste kwaliteit hardhout, het ontwerpen, produceren, op locatie plaatsen en conserveren van houten bruggen.

Een houten brug kan op vele manieren worden uitgevoerd. Omdat hardhout uitstekend te bewerken is, is het realiseren van een houten maatwerkbrug goed mogelijk. Daarnaast is een houten brug economisch gezien de meest gunstige oplossing voor fiets- en voetgangersbruggen. Bovendien is een houten brug nagenoeg onderhoudsvrij. Tot slot is een houten brug, vanwege het gebruik van natuurlijk materiaal, niet belastend voor het milieu.

FSC-keurmerk

Wilt u bijdragen aan het milieu, dan kiest voor een FSC-gecertificeerde brug. FSC-houten bruggen scoren hoog op hergebruik volgens de circulaire economie (waarin alles volledig wordt gerecycled). Het FSC-keurmerk garandeert dat het gebruikte hardhout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Niet alle houtsoorten zijn al beschikbaar onder FSC. Wij streven ernaar zoveel mogelijk gebruik te maken van FSC-keurhout of hardhout met een vergelijkbaar certificaat.

Griekspoor kan de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • Hout conserveren
  • Inspectie, onderhoud en reparatie
  • Storing of calamiteit: 24/7 service

Hout conserveren

Hout zonder enige beschermlaag gaat rotten. Wij kunnen iedere houtsoort voorzien van de juiste beschermlaag. Of deze laag nu heel mooi moet zijn of juist super slijtvast, wij zorgen voor de beschermlaag die tegemoet komt aan uw wensen en de omstandigheden van het hout.

Inspectie, onderhoud en reparatie

Griekspoor voert op reguliere basis inspectie, onderhoud en reparatie uit aan houten bruggen. Ons bedrijf werkt altijd op basis van een maatwerk inspectieprotocol, afgestemd op het type brug. Voor onderhoud aan houten brugconstructies adviseren wij:

  • het jaarlijks grondig schoonspuiten met behulp van een hogedrukreiniger, vooral tussen hardhouten brugdekplanken
  • éénmaal per twee jaar beschadigingen aan de houten leuningen herstellen;
  • houten leuningen éénmaal per drie jaar insmeren met Restol, kleur noten, of een gelijkwaardig transparant product
  • éénmaal per twee jaar beschadigingen aan de brugdekken herstellen
  • teervrije tweecomponenten kunsthars slijtlagen op houten brugdekken éénmaal per drie jaar controleren op slijtage, en indien nodig herstellen

Storing of calamiteit: 24/7 service

Onze storingen- en calamiteitendienst biedt uitkomst. U bent 7 dagen per week, 24 uur per dag verzekerd van directe ondersteuning in onvoorziene situaties.

Projecten

Sorry, no posts matched your criteria.