Jan. C. Keabrug fundering herstellen

Herstellen van de fundering van Jac. C. Keabrug

De brug die is vernoemd naar een vroegere veehouder in de Rondehoep is weer in gebruik. Griekspoor heeft de afgelopen week werkzaamheden uitgevoerd aan de Jac. C. Keabrug. De werkzaamheden vonden plaats om verschuivingen tegen te gaan en schade en storingen in de toekomst te voorkomen.

Werkzaamheden

Griekspoor heeft de brug gedemonteerd om de gebreken zo optimaal mogelijk te herstellen. Er is een klemconstructie tussen de palen en de betonnen kesp geplaatst, hierdoor is de fundering weer volledig star gemaakt. Onder de verharding is een kopschot aangebracht waardoor de kans op uitspoeling nihil is geworden. Als laatste zijn de aanvaarbalken onder het beweegbare deel van de brug vervangen.

Jac. C. Keabrug

De Jac. C. Keabrug ligt over de Waver en verbindt de provincies Noord-Holland en Utrecht. Voornamelijk kleine pleziervaart, die daar ook kunnen aanmeren, bedienen de brug. Gezien de brug deel uitmaakt van een populair fietsnetwerk binnen Groengebied Amstelland, wordt de brug veel gebruikt door fietsers. Aan de westzijde van de brug is een plek met een zitbank en picknicktafels aangelegd, hiermee is deze plek uitermate geschikt om te genieten van de buitenlucht.