Schafkeet energieneutraal gemaakt

Griekspoor maakt schaftkeet energieneutraal

Sinds kort heeft Griekspoor een schaftkeet die energieneutraal is. Griekspoor zou Griekspoor niet zijn als de schaftkeet niet zelf energieneutraal gemaakt zou zijn. Onze collega heeft het idee in een avond uitgewerkt en het systeem toen ook meteen in elkaar gezet en ingebouwd. De schaftkeet wordt meegenomen naar projecten waar de teams aan het werk zijn. Het idee van een ‘energieneutrale keet’ bestaat al langer maar dat zijn vaak grote directieketen waarbij het paneelsysteem niet is geïntegreerd maar steeds opnieuw op het dak wordt bevestigd zodra de directiekeet is verplaatst.
Griekspoor heeft meerdere schaftketen die de werknemers kunnen meenemen. Deze energieneutrale schaftkeet is de eerste test en als het allemaal goed werkt dan zijn we van plan om al onze keten om te bouwen. Tot nu toe werkt hij erg goed en wil iedereen de keet graag meenemen.

Hoe werkt het systeem?

De keet heeft een geïntegreerd daglichtpaneel. Het paneel levert 275 W bij daglicht. De energie wordt opgeslagen in 2 accu’s die ook in de schaftkeet staan. We hebben ook een omvormer van 1200 Watt ingebouwd, deze omvormer haalt zijn stroom uit de accu’s. Het is zo gebouwd dat alles werkt op de omvormer dus als je de verlichting aan doet (led) werkt dat gewoon.

Veel voordelen

Er zijn veel voordelen aan de energieneutrale schaftkeet. Alles in de schaftkeet werkt namelijk altijd. Je hoeft hem helemaal niet meer van stroom te voorzien. Je kan lekker koffie zetten, je gereedschap opladen en natuurlijk is hij voorzien van ledverlichting. Ook voor de omgeving zitten er voordelen aan. Je maakt geen gebruik meer van een aggregaat. Dat scheelt veel geluidsoverlast en stank voor de buurt en omwonenden.

Energieneutraal ondernemen

De schaftkeet is een mooie aanvulling op de energieneutrale doelstelling van ons bedrijf. Begin dit jaar hebben we een zonnepaneel op het dak van de servicebus laten maken zodat het gereedschap kan worden opgeladen. Ook is het bedrijf nu voor een groot deel met Ledverlichting vervangen.

Doelen omtrent duurzaamheid meetbaar maken

Griekspoor onderstreept de aandacht die er al was voor MVO met de certificering volgens de CO2 Prestatieladder, op niveau 5. Door onze CO2-uitstoot inzichtelijk te krijgen, kunnen we gericht werken aan de reductie ervan.