Meerpalen renovatie systeem

Global Recycling Day: Het belang van recycling in de civiele techniek

Vandaag is het Global Recycling Day. Voor veel mensen en bedrijven een herinnering aan de noodzaak van het bevorderen van duurzaamheid en het verminderen van afval.  

In de wereld van civiele techniek speelt recycling een cruciale rol, niet alleen vanwege de ecologische voordelen, maar ook vanwege de economische en maatschappelijke impact. Bij werkzaamheden aan de openbare ruimte komen enorme hoeveelheden materiaal kijken. Griekspoor vindt het belangrijk om zo min mogelijk druk op onze natuur en omgeving te leggen. Wij zoeken samen en voor onze opdrachtgevers naar innovatieve nieuwe oplossingen om onnodig materiaal- en energieverbruik te voorkomen.  

Meerpalen renovatie systeem 

Zo werken wij met het meerpalen renovatie systeem. Uitgangspunt voor toepassen van het renovatie systeem is dat het hout van de bestaande meerpalen en remmingwerken onder water nog goed is. Renoveren is in dit geval een bewustere keuze met veel voordelen; de werkzaamheden kunnen in een korter tijdsbestek uitgevoerd worden, dit zorgt voor minder overlast, minder kosten en goed materiaal gaat niet verloren.  

Bij deze methode herstellen we een meerpaal door middel van en stalen verbindingsconstructie. Hierbij zagen we de bestaande meerpaal machinaal onder water af waarna we een nieuw bovenstuk plaatsen. Aan dit bovenstuk zit een klemconstructie die we verbinden met de onder water afgezaagde paal. 

Hergebruik van materialen 

Bij recycling is minder nieuw materiaal nodig en wordt het bestaande materiaal hergebruikt in een andere vorm. Zo wordt bij ons innovatieve meerpalen renovatie systeem minder nieuw hout gebruikt. Alleen het gedeelte tot vlak onder de lucht-water lijn wordt vervangen voor een nieuwe paalkop. Op deze manier blijft het grootste gedeelte van de soms wel 16 meter lange meerpaal intact. Daarnaast is van het afgezaagde stuk vaak de kern vrij van houtrot. De kern van de meerpaal verwerken we in dan ook in andere producten.  

Meer weten over wat wij doen aan duurzaamheid? Kijk op https://www.griekspoor.nl/duurzaamheid/