Duurzaam en degelijk straatmeubilair voor de buitenruimte

Griekspoor heeft een uitgebreide lijn straatmeubilair. Duurzaamheid, vandaalbestendigheid en veiligheid staan voorop bij de ontwikkeling van producten als de graffitiwall en de jongerenontmoetingsplek.
Ontwerp, materiaalkeuze, uitvoering en afwerking zijn allen gericht op straatmeubilair dat een lange levensduur, weinig onderhoud en een doordachte vormgeving kent.

Grafittiwall

De graffitiwall van Griekspoor is bedoeld om overlast door ongewenste graffiti sociaal en duurzaam onder controle te krijgen.

 

Sociaal

Graffiti is in wezen een creatieve hobby, met een harde kern van bedreven beoefenaars. Overlast veroorzaken is over het algemeen niet hun doel, maar de expressie van hun artistieke vaardigheden en overtuigingen wel. De sociale controle onder graffitispuiters is groot; door hen een plek te bieden waar hun tags welkom zijn, ontstaat een positieve atmosfeer rondom hun creatieve uitspattingen en brengt u de overlast van ongewenste graffiti sterk terug.

  • 30_Graffitiwall_impressieschets

Duurzaam

De graffitiwalls van Griekspoor zijn hufterproof, corrosiewerend en onderhoudsarm. De stalen panelen zijn door sendzimir verzinking bestand tegen alle weersinvloeden; de poten worden met oog op duurzaamheid gestraald, geschopeerd en gespoten. En uiteraard is in het ontwerp rekening gehouden met de veiligheid voor gebruikers en omstanders. Zo zijn graffitiwalls een waardevolle en aanvulling op de plekken in uw gemeenten waar jongeren graag samenkomen.

Onder controle

Met een graffitiwall trekt u graffitispuiters naar de gewenste plek en voorkomt u overlast door ongewenste graffiti. De werking van de graffitiwall is vergelijkbaar met die van de wildplakzuil, die in de jaren sinds zijn invoering het wildplakken drastisch heeft verminderd.
Bovendien biedt de graffitiwall hét handvat voor een harde aanpak van diegenen die toch buiten de daartoe aangewezen plaatsen tags plaatsen. U heeft immers een alternatief geboden; wie zich daar niets van aantrekt draait dus automatisch op voor de kosten van de verwijdering.

Toepasbaar in elke situatie

De graffitiwalls van Griekspoor zijn modulair, wat ze gemakkelijk toepasbaar maakt in bijna alle denkbare omstandigheden. Het basispaneel meet circa 3 bij 1,5 meter, naar wens te voorzien van een onderbord voor een maximaal werkvlak. De panelen zijn eindeloos te koppelen en ook om een hoek te plaatsen.

Hufterproof, corrosiewerend en onderhoudsarm

De graffitiwalls van Griekspoor zijn hufterproof, corrosiewerend en onderhoudsarm. De stalen panelen zijn door sendzimir verzinking bestand tegen alle weersinvloeden; de poten worden met oog op duurzaamheid gestraald, geschopeerd en nat afgelakt.

Inventarisatie en impressieschets

Klantspecifieke wensen zijn altijd het uitgangspunt bij Griekspoor. Daarom werken wij op basis van een persoonlijke inventarisatie van uw wensen, die wij omzetten in een duidelijke impressieschets van de graffitiwall in de omgeving waar hij komt te staan. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Jongeren ontmoetingsplek

JOP is kort voor jongerenontmoetingsplek. Een plek die vanzelfsprekend veilig, duurzaam en hufterproof moet zijn. De JOP's van Griekspoor zijn het alle drie dankzij het doordachte ontwerp en de duurzame materialen die worden gebruikt.

  • 30_Vervaardigen_plaatsen_JOP_Haarlemmermeer_1

De JOP is een veilige en duurzame manier om in de openbare ruimte een jongerenontmoetingsplek te creëren.

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)