Onderhoud speeltuin Ter Aar

Corona verhoogt druk op speelplekken in de openbare ruimte

De intensiteit van het gebruik van toestellen en ondergronden is in de Corona periode sterk toegenomen. Gevolg is meer slijtage aan ondergronden en toestellen. Afgelopen week publiceerde het vakblad Buiten Spelen hier een artikel over: “Corona verhoogt druk op speelplekken in de openbare ruimte.”

In het artikel lichten twee van onze partners (KSP en Speelplan) het belang van periodiek onderhoud toe. Inspectie- en adviesbureau Speelplan benadrukt hoe relevant de inspectie van toestellen en ondergronden is. Op tijd schade signaleren en onderhoud en reparatie in gang zetten verlengt de levensduur van toestellen en borgt de veiligheid van speelfaciliteiten. KSP vult daaropaan dat door periodiek onderhoud, je niet voor verrassingen zoals bijvoorbeeld het onverwachts moeten vervangen van een toestel of ondergrond. Met periodiek onderhoud hou je de kosten beter in de hand.

Ook bij Griekspoor hebben wij de afgelopen periode veel meer onderhoudsaanvragen binnen zien komen. Kevin Griekspoor, afdeling Speelvoorzieningen “Het is heel herkenbaar wat er in het artikel wordt gezegd. Ook wij constateren dat er de afgelopen periode veel meer gebruik is gemaakt van speelplekken. Dit resulteert in meer onderhoudsaanvragen. Maar we zien ook dat er nog lang niet voldoende aandacht wordt besteed aan het goed onderhouden van speelvoorzieningen. Goede inspectie en het periodiek onderhouden is enorm belangrijk. Het onderhoud is niet alleen uit veiligheidsoogpunt van belang. Het zorgt ook voor een langere levensduur.”

Lees het volledige artikel op platformbuitenspelen.nl

Lees meer over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van speelvoorzieningen.
Of neem direct contact met ons op via: 0252-672614