Bruggen

Vanuit onze expertise als civieltechnisch aannemer beschikken wij over jarenlange ervaring met bruggen. Vast of beweegbaar, elektrisch, hydraulisch of mechanisch - geen enkele brug heeft voor ons geheimen.

Ontwerp, productie, plaatsing en conservering

Griekspoor biedt u de beste kwaliteit materialen en ontwerpen. Na de productie plaatsen en conserveren wij de bruggen op locatie. Wij bouwen bruggen in alle soorten en maten: van hout, beton, staal, composiet of UHSB. Traditioneel gewapend of voorgespannen. Vlak of getoogd. In het werk gestort of prefab. Wij hechten veel waarde aan het milieu en experimenteren dan ook steeds met nieuwe duurzame materialen. Voor houten bruggen passen wij hout met het FSC®-keurmerk toe.

  • Conserveren-Griekspoor
  • DJI_0144
  • bruggen1

Essentieel: inspectie, onderhoud en reparatie

Griekspoor voert voor diverse opdrachtgevers op reguliere basis onderhoud, service en inspecties uit aan beweegbare bruggen. Aandachtspunten zijn onder andere het inspecteren, het onderhoud van lagerpunten en de controle van bevestigingen. Ook op de werking van o.a. tandwieloverbrengingen, draaipunten en scharnieren wordt gelet. Waar nodig worden deze gereinigd. Griekspoor werkt altijd op basis van een maatwerk inspectieprotocol, afgestemd op het type brug, of dit nu mechanisch, hydraulisch of elektrisch is.

Onderhoud is van essentieel belang, gezien dit recente nieuws: “De helft van de bruggen en viaducten in Nederland is slecht onderhouden. Dat blijkt uit onderzoek van Bouwend Nederland. Volgens de branchevereniging trekken gemeenten structureel te weinig geld uit voor inspectie en het op orde houden van bruggen. Rond de 40 procent van de bruggen dateert van vóór 1980, aldus Bouwend Nederland. Van bijna één op de vijf bruggen is het bouwjaar zelfs onbekend.” (Bron: Cobouw.nl, Bouwend Nederland.).

NEN 2767-4

Griekspoor voert inspecties van civieltechnische werken uit conform de norm NEN 2767-4. Met deze methode worden uiteenlopende objecten in het buitengebied onderworpen aan een objectieve, visuele inspectie. De meting geeft een conditie- en verzorgingsscore van het object.

Goede basis voor meerjarenonderhoudsplan

De conditiemeting is een goede basis voor het opstellen van onderhoud- en beheersplannen. Wanneer de technische staat van het object bekend is kan er het beste bepaald worden wat er aan onderhoud de komende jaren te wachten staat. Aan de hand van het gewenste beeld zal het beheersplan worden afgestemd. Ook de wijze van uitvoering is beter te bepalen, zodat er op duurzame en economische wijze gewerkt wordt.

Periodieke monitoring

Na het bepalen van de uitgangssituatie zal het object periodiek moeten worden gemonitord. Zo wordt er gecontroleerd of het gewenste beeld behouden blijft en het object in veilige staat verkeerd. Onderdelen die op korte termijn onderhoud behoeven, worden in de inspectierapportage expliciet vermeld met foto’'s ter verduidelijking. De ernst en noodzaak van het gebrek worden aangegeven. Dit resulteert in de juiste informatie voor de beheerder, zodat deze met de juiste informatie tijdig actie kan ondernemen.

Storing of calamiteit: 24/7 service

Onze storingen- en calamiteitendienst biedt uitkomst. U bent 7 dagen per week, 24 uur per dag verzekerd van directe ondersteuning in onvoorziene situaties.

Meer informatie over Calamiteiten- en Storingsdienst

 

Vaste Bruggen

Vaste bruggen

Vanuit onze expertise als aannemerij in de civiele techniek hebben wij jarenlange ervaring met vaste bruggen. Klik hieronder het soort brug waarnaar u op zoek bent.
Beweegbare bruggen

Beweegbare bruggen

Vanuit onze expertise als civieltechnisch aannemer beschikken wij over jarenlange ervaring met beweegbare bruggen. Elektrisch, hydraulisch of mechanisch - geen enkele brug heeft voor ons geheimen. Griekspoor biedt u de beste kwaliteit materialen en…
Houten bruggen

Houten bruggen

Griekspoor biedt u de beste kwaliteit hardhout, het ontwerpen, produceren, op locatie plaatsen en conserveren van houten bruggen. Een houten brug kan op vele manieren worden uitgevoerd. Omdat hardhout uitstekend te bewerken is, is het realiseren van…
Betonnen bruggen

Betonnen bruggen

Als materiaal voor een brug heeft beton voordelen. Het is zeer sterk en heeft een enorme draagkracht. Brugfunderingen en brugpijlers worden in veel gevallen van beton worden gemaakt. Griekspoor biedt u de beste kwaliteit materialen, het ontwerpen,…
Stalen bruggen

Stalen bruggen

Een goed alternatief voor de houten brug is de stalen brug. Dit type brug kan over het algemeen meer verduren en gaat veel langer mee. Griekspoor biedt u de beste kwaliteit materialen, het ontwerpen, produceren, op locatie plaatsen en conserveren…
Composiet bruggen

Composiet bruggen

Compositief is vezelversterkte kunststof. Bruggen uit composiet zijn nog relatief nieuw. Het gebruik ervan neemt toe. Naast beton en staal is composiet een bewezen materiaal voor de constructie van bruggen. Duurzaamheid, lichtgewicht en het beperkte…
Ultra Hoge Sterkte Betonnen Bruggen

Ultra Hoge Sterkte Betonnen Bruggen

Bij UHSB is sprake van een nieuwe technologie. Die betreft grondstoffen en procestechniek. UHSB is een erg dicht materiaal; het poriegehalte is vergelijkbaar met dat van keramiek. UHSB is vrijwel ondoordringbaar voor vloeistoffen. Daardoor is het…

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)