Beweegbare bruggen

Vanuit onze expertise als civieltechnisch aannemer beschikken wij over jarenlange ervaring met beweegbare bruggen. Elektrisch, hydraulisch of mechanisch - geen enkele brug heeft voor ons geheimen.

Griekspoor biedt u de beste kwaliteit materialen en ontwerpen, produceren. Na de productie plaatsen en conserveren wij de beweegbare bruggen op locatie. Wij bouwen bruggen in alle soorten en maten.

Basculebrug

De Friesebrug, gelegen in de gemeente Alkmaar over het Noordhollandsch Kanaal, op de kruising van de Frieseweg/Wageweg is een goed voorbeeld van een Basculebrug. Dit is overigens de brug met het grootste composiet brugdek, met epoxy slijtlaag, ooit in Nederland gemaakt.

Hefbrug

Een hefbrug met een houten dek heeft geen beperkende verkeersbelasting. De fundering van deze brug is van hout en is recent door ons compleet gerenoveerd en voorzien van stalen ondersteuning. Het nieuwe brugdek is een combinatie van staal met hout.

Griekspoor kan de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • Beweegbare brug conserveren
  • Inspectie, onderhoud en reparatie
  • Storing of calamiteit: 24/7 service

  • beweegbare-bruggen-1
  • beweegbare-bruggen-2
  • beweegbare-bruggen-3

Beweegbare brug conserveren

Of het nu gaat om materiaal op locatie of een bouwwerk/constructie, wij kunnen het behandelen en voorzien met diverse coatings met elk hun eigen doel. Weerbestendig, slijtvast en duurzaam zijn daarbij uitgangspunten.

Inspectie, onderhoud en reparatie

Griekspoor voert op reguliere basis inspectie, onderhoud en reparatie uit aan beweegbare bruggen, inclusief elektrische, hydraulische en/of mechanische installaties. Aandachtspunten zijn onder andere lagerpunten en bevestigingen. Ook op de werking van onder meer tandwieloverbrengingen, draaipunten en scharnieren wordt gelet. Waar nodig worden deze gereinigd. Ons bedrijf werkt altijd op basis van een maatwerk inspectieprotocol, afgestemd op het type brug.

Storing of calamiteit: 24/7 service

Onze storingen- en calamiteitendienst biedt uitkomst. U bent 7 dagen per week, 24 uur per dag verzekerd van directe ondersteuning in onvoorziene situaties.

Meer informatie over Calamiteiten- en Storingsdienst

 

Referentieprojecten & Nieuws (toon alleen referentieprojecten)